In elk bedrijf moeten er altijd voldoende werknemers zijn die kunnen helpen in geval van calamiteiten. Dit zijn mensen die door het bedrijf zijn opgeleid. De cursus wordt gegeven door een professionele docent met jarenlange ervaring op medisch gebied en bij de brandweer. De opleiding bestaat uit eerste hulp en een brandbestrijdingsgedeelte. Wees de expert en maak de training af. Je moet een tweedaagse opleiding volgen waarin je de eerste hulp en brandpreventie behandelt. Doe het theorie- en praktijkexamen en rond je opleiding af en behaal je Bhv diploma. Het is één jaar geldig.

Wees de beste en voltooi de taken

Er worden vijf onderwerpen behandeld tijdens de cursus. Dat zijn: eerste hulp, bewustzijnsstoornis, bloedsomloop, ademhalingsstoornissen en andere ziekten. De onderwerpen zijn vooral gericht op de praktijk en je krijgt verschillende oefeningen om jouw kennis te verbeteren. BHV cursussen voor jou alleen of in teamverband. Leer reanimatie, AED, eerste hulp, en brandgevaarbestrijding. Ook de toepassing van apparaten als AED en brandblussers worden in de BHV Cursus onderwezen. De wet zegt dat er altijd een voldoende groot noodhulpteam moet zijn. Zorg voor een goed georganiseerd BHV-plan met een evacuatieplan voor de behoeften van jouw bedrijf.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

De herhaalde bedrijfshulpverlening bestaat uit drie delen: brandbestrijding, evacuatie, en levensreddende acties. De praktijk overheerst in alle onderdelen. Goede hulpverleners moeten oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Leer de automatische externe defibrillator te gebruiken. Het kan levens redden in geval van hartritmestoornissen. Leer alles over de laatste medische ontwikkelingen. Tegenwoordig verschijnen de zogenaamde AED-apparaten op steeds meer plaatsen. Met een dergelijk instrument wordt het voor iedereen mogelijk om levensreddend op te treden in geval van een hartstilstand in de omgeving. Een AED werkt in principe heel eenvoudig en kan door iedereen worden bediend. Bereid je voor op elke situatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *