Zonnepanelen zijn een goed alternatief voor de overgang van fossiele brandstoffen naar de opwekking van duurzame en groene energie. Een eigen en onafhankelijke energievoorziening wordt steeds belangrijker. Zonnepanelen met micro omvormer produceren jouw eigen groene energie en het is goed voor het milieu omdat fossiele brandstoffen de opwarming van de aarde veroorzaken. En wat nog belangrijker is, je bespaart een aanzienlijk nettobedrag op jouw maandelijkse kosten. Jouw huis zal aantrekkelijker zijn voor mogelijke kopers en het zal de waarde van je huis zeker verhogen. Dat is echt geweldig!

De micro-omvormers als essentieel onderdeel van het zonnepaneel

De omvormer is een essentieel onderdeel van jouw zonnepanelensysteem. De elektriciteit die door jouw panelen wordt opgewekt, moet immers geschikt worden gemaakt voor gebruik in huis en voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. De naam zegt het al, het is kleiner dan de gewone omvormer. Met een micro-omvormer krijg je altijd het maximale rendement. Vergeleken met een stringomvormer kan een micro-omvormer het maximale vermogen van elk paneel oogsten voor het onafhankelijke MPPT-ontwerp. Voordelen van een zonnepaneel met een micro-omvormer zijn dat je de maximale opbrengst krijgt, flexibele plaatsing van het paneel, gemakkelijk uit te breiden, je kunt de opbrengst per paneel in de gaten houden en er zijn geen grote omvormers nodig.

Een zonnepaneel is een duurzame investering, de goede garantie is zeer belangrijk

De meeste fabrikanten van zonnepanelen geven een fabrieksgarantie van 10 of 12 jaar met een vermogensgarantie op het vermogen van zelfs 80% na 25 jaar. Dit biedt jou als eigenaar van zonnepanelen een grote mate van zekerheid dat jouw rendement ook wordt behaald zoals vooraf is aangegeven. Het is dus heel belangrijk om het beste zonnepaneel te hebben dat je alleen hier vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *